spot_img

Átlag alatt

A felnőtt lakosság körében az EU-s átlag már elérte a hetven százalékot, a korábban melldöngető büszkeséggel hirdetett hazai oltottság alig éri el a hatvanat. Ezzel a kiábrándító aránnyal fordulunk rá a negyedik hullámra, amelynek során a delta variáns nem ismer kegyelmet: az oltatlanok, de akár csak az egy oltással rendelkező honfitársaink is minden korábbinál nagyobb veszélynek vannak kitéve.

A legszomorúbb tény viszont, hogy nem csak ők. Azok a hatvan évnél idősebb polgárok sem érezhetik védettnek magukat, akik szerencsétlenségükre a kínai vakcinából kaptak. Önhibájukon kívül kell azzal a tudattal élniük: a kormány hazárdjátékot játszott az életükkel és a számítás nem vált be: a Sinopharm az idősek esetében sokszor semmilyen antitestes védelmet sem nyújt.

A legsérülékenyebb csoport, a nyolcvan felettiek körében az elmúlt két hónapban gyakorlatilag stagnált az oltakozás: a legidősebbek negyedének még semmilyen védettsége nincsen a vírussal szemben. Hazánkban döbbenetesen sokan döntöttek úgy is, hogy a regisztráció ellenére nem veszik fel a második oltásukat. Összességében nézve: a felnőtt lakosság első oltását tekintve az európai rangsor huszadik helyén állunk és a második oltásokat tekintve is átlag alatt „teljesítünk”.

spot_img

Kapcsolódó híreink

spot_img

Legfrisseb híreink