spot_img

Már Európában az új variáns

Belgiumban kimutatták a koronavírus új, a Dél-afrikai Köztársaságban felfedezett variánsát, ami miatt a belga kormány a dél-afrikai régióból érkező repülőgépek fogadásának korlátozására készül, és újabb megszigorító intézkedéseket vezetett be a járvány megfékezésére – közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap. Az új variánst egy brit kutató úgy írta le, mint „a legrosszabb, amit eddig láttunk”.

Az egészségügyi miniszter közölte, hogy a koronavírus minden eddiginél fertőzőbbnek tartott új, B.1.1.529 kódjelű változatának eddig egy pozitív esetéről tudnak Belgiumban. A fertőzést egy külföldről hazatérő utas november 22-én végzett vírustesztje mutatta ki – tette hozzá.

Belgiumon kívül már több ország rendelt el beutazási tilalmat Afrikából, így Hollandia, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Csehország, Belgium, Japán, Izrael, Szingapúr. A beutazási tilalmat a nyilatkozatok szerint három hét múlva vizsgálják felül.

Közben az Európai Bizottság a légiközlekedés leállítását javasolja a tagországoknak a dél-afrikai régióból és valamennyi érintett országból, hogy korlátozzák a vírus terjedését – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Frissítés: A jelenleg B.1.1.529 néven ismert változatot a WHO Omikronnak nevezte el.

spot_img

Kapcsolódó híreink

spot_img

Legfrisseb híreink