spot_img

Új tünetek jelezhetik az omikronos fertőzést

Akár kötőhártya-gyulladás vagy csontfájdalom is jelezheti a koronavírus-fertőzés jelenlétét a szervezetben, sőt az Egyesült Államokban arról is beszámoltak, hogy az omikron variáns alvási paralízist okozott, főleg a gyermekek esetében – mondta az ATV Híradójának egy háziorvos.

Mangó Gabriella felhívta rá figyelmet, hogy olyan szokatlan tünetek is jelezhetik a fertőzöttséget, mint az éjszakai izzadás vagy gyengeség, ugyanakkor torokfájást vagy komoly köhögést alig említenek a betegei. Mangó Gabriella hangsúlyozta, tapasztalatai szerint a gyorstesztek 30 százaléka pozitív, míg a PCR 90 százalékos pozitivitást mutat.

Szerinte nagyon fontos az oxigénszint mérése is. Ezzel kapcsolatban hozzátette, hogy ma már szinte minden háztartásban kellene lennie oxigénszaturáció-mérőnek, mert a kis eszköz életet is menthet. Minél alacsonyabb oxigénszinttel kerül be valaki kórházba, annál rosszabb a túlélési esélye; 90 százalék alatti oxigénszintnél már be kell menni a kórházba, kismamáknál ez a szint 92 százalék – mondta a műsorban a háziorvos.

spot_img

Kapcsolódó híreink

spot_img

Legfrisseb híreink