spot_img

44 ezer felett a koronavírusban meghaltak száma

Több mint 44 ezer honfitársunk nem érhette meg a győzelmi jelentéseket: ismét levehetjük a maszkokat és a korlátozó intézkedések zöme hatályát veszti. Egy közepes városnyi embert vitt el a covid az első öt hullámban és csak remélni lehet, hogy a következőkben már nem tér vissza ennyire hevesen a járvány. 

Akárhogy is: arányaiban nálunk követelte a legtöbb emberéletet lakosságarányosan a járvány, de ha nem is csak a statisztikákat nézzük: jóval kevesebb áldozattal is át lehetett volna vészelni a tomboló pandémiát. Az okok egy részét ismerjük: Orbánéknak fontosabb volt egy-egy presztízs focimeccs, vagy vallási rendezvénysorozat, mint a lakosság biztonsága. Még el kellett ugrani horvátba, nem maradhatott ki a karácsony, a húsvét: magyar embernek magyar covidot. 

Azokat az áldozatokat bele sem számolják a fekete statisztikákba, akiket a kórházak pánikszerű kiürítése miatt zsuppoltak ki az ellátásból, vagy akik nem jutottak el szűrővizsgálatokra, nem részesültek orvosi ellátásban más típusú betegségeik miatt. Akiknek elmaradtak a műtétjeik, vagy akik szimplán nem mertek kórházba menni. És azok sincsenek a statisztikában, akik most a koronavírus utótüneteitől szenvednek, akár hosszabb távon eldugítva az egészségügyi ellátóláncot. Kásler személyes áldozatai. 

Az áldozatok száma mellett közben azért a biznisz is jól pörgött. A NER-es ügyeskedők vagyonokat csináltak használhatatlan lélegeztetőgépekből, használt és emiatt használhatatlan gumikesztyűkből, maszkokból. A mérleg mindkét serpenyőjében veszteség van. Emberi-, anyagi-, erkölcsi. Itt az ideje az összesítésnek. 

spot_img

Kapcsolódó híreink

spot_img

Legfrisseb híreink