spot_img

Célegyenesben a Paxlovid gyermekeken zajló tesztelése

A Pfizer megkezdte a covid-gyógyszerének 2. és 3. fázisú vizsgálatát a 6-17 év közötti korosztályban. Az analízis során a terápia hatékonyságát és biztonságosságát értékelik azon fertőzött, fokozott kockázati besorolású gyermekek esetében, akik tüneteket produkáltak, ugyanakkor nem szorultak kórházi ellátásra a vírus hatásai miatt.

Korábban a gyártó által publikált, felnőttkorú populáción végzett vizsgálatok ígéretes végkifejlettel zárultak: a gyógyszer 89 százalékkal csökkentette a kórházban kezelendő szövődmények, illetve a halálozás kockázatát az alapbetegségek miatt rizikósnak ítélt páciensek körében, amennyiben a kezelést a fertőzést követő első napokban megkezdték.

Az eddigi eredmények szerint a Pfizer terméke az omikronnal szemben is hatásos. A készítményt eddig csak oltatlanokon tesztelték, ugyanakkor logikusnak tűnik a European Medicines Agency (EMA) ajánlása az oltottak körében is. Az Európai Unió gyógyszerhatósága januárban engedélyezte a Paxlovid forgalomba hozatalát.

A gyermekek körében végzett vizsgálat 140 fiatal bevonásával zajlik. Ennek során két csoportba sorolják a résztvevőket, annak érdekében, hogy testsúly szerint is meghatározhassák a különböző dózisok hatását.

spot_img

Kapcsolódó híreink

spot_img

Legfrisseb híreink