spot_img

Arra kéri a kormányt két civil szervezet, hogy az ő levelüket is küldjék ki a feliratkozóknak

Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk, az elmúlt hónapokban a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) rendre Fidesz-kampánylevelet küld azoknak a jóhiszemű regisztrálóknak, akik a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatás érdekében adták meg e-mail címüket – teszik mindezt jogsértő módon a Magyar Helsinki Bizottság szerint. Az Amnesty International és a Háttér Társaság most azt kéri a kormánytól, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében az ő levelüket is küldje ki a címlistára.

A legutóbbi kormányzati propagandaüzenetben a Fidesz arra buzdította az olvasókat, hogy vegyenek részt a vasárnapi választással egybekötött, úgynevezett „gyermekvédelmi” népszavazáson, és szavazzanak nemmel a feltett kérdésekre.

A két civil szervezet közös közleményt adott ki, melyben jelzik, hogy számukra fontos az állampolgárok kiegyensúlyozott tájékoztatása, ezért arra kérik a KTK-t, hogy a tájékoztatási közfeladatuk jegyében küldjék ki az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság levelét is ugyanazon címzetti körnek, melyben az érvénytelen népszavazás mellett érvelnek – méghozzá a kormány kampánylevelével tökéletesen megegyező karakterszámban.

A szervezetek megjegyezték: nincsenek illúzióik a megalapozott kérés teljesítése kapcsán, ezért közleményükben nyilvánosságra hozták levelük tartalmát, melyet ezúton közlünk:

„Tisztelt Állampolgár!

Ma, amikor háború dúl a szomszédunkban, a legfontosabb kérdés, hogy Magyarország belekeveredik-e a háborúba vagy kimarad belőle. Ez foglalkoztatja a magyar emberek többségét. A kormány most mégis arra fordít milliárdokat, hogy putyini mintára ok nélkül keltsen félelmet a magyarokban, ezzel tovább keltve a gyűlöletet magyar és magyar között.

Putyin volt először az, aki aljas módon összemosta a pedofíliát a melegséggel. Egy budapesti villamoson egy férfi kést rántott egy leszbikus párra, mert kézen fogva utaztak. A putyini népszavazáson arról döntünk, hogy egy mindenki számára biztonságos Magyarországot szeretnénk-e vagy, hogy emberek torkának kést szegezzenek, az autók alá lökjék, vagy éppen tojással dobálják meg őket azért, amilyennek születtek.

Ha ez a népszavazás érvényes lesz, akkor a fiatalok nem kaphatnak segítséget az iskolában az őket ért bántalmazással szemben és ellehetetlenül az érdemi, tudományos alapokon nyugvó szexuális felvilágosítás is. Ez ahhoz vezethet, hogy elterjednek a nemi betegségek, illetve nem lehet majd beszélni a fogamzásgátlás kérdéseiről sem.

Ezért fontos érvényteleníteni ezt a népszavazást. Részletesen írtak itt arról, hogy miért értelmetlenek a kormány putyini népszavazásán feltett kérdések. Vannak fontos problémák, amiket a gyermekvédelemben meg kell oldani, de azok nem ezek a népszavazáson feltett kérdések. Ezekre a kérdésekre az érvénytelen szavazat a legjobb válasz.

Nem foszthatjuk meg a fiatalokat attól a joguktól, hogy a szexualitásról és a nemiségről az életkoruknak megfelelő, tényszerű információkat halljanak. Ezért el kell utasítanunk ezt a népszavazást.

Érvénytelen kérdésre érvénytelen választ kell adni: szavazzon Ön is érvénytelenül a népszavazáson!”

spot_img

Kapcsolódó híreink

spot_img

Legfrisseb híreink