spot_img

Nem képes az állam a koraszülött kocsikat gumiabronccsal felszerelni

Gyűjtést kellett indítaniuk a Koraszülött Mentőknek, mert nem volt pénzük az autók gumiabroncsaira. A helyzetre Kunetz Zsombor hívta fel a figyelmet Facebook bejegyzésében. 

A koraszülöttmentő alapítványok összesen mintegy 7500 csecsemőn segítenek évente. Ők azok, akik a szülések körüli újraélesztésekben részt vesznek, akik a koraszülött centrumokba szállítják a babákat a speciális intenzív terápiás ellátásra. Nekik köszönhető az is, hogy a régebben még reménytelennek tartott kis súlyú újszülöttek életkilátásai jelentősen javultak az elmúlt években.

Speciális tudással, speciális eszközökkel dolgoznak, és nagyon eredményesek. Munkájuk életeket jelent. Dolgozni, azonban csak akkor tudnak, ha van mivel. Bevételük nagyobb része állami támogatás, ami sajnos pont arra elég, hogy gumiabroncsra már ne fussa – írja közösségi oldalán egészségügyi szakértő.
Pedig a kormány saját bevallása szerint “egyik kiemelt jelentőségű, alapvető célkitűzése a családok támogatása, ezért a családvédelmi akcióterv fontos elemeként figyelmet fordít a koraszülött ellátás keretén belül a koraszülöttek mentésére, az OMSZ erre a célra rendelkezésre álló forrása 2015. évhez képest duplájára emelkedett”.


Ennek ellenére sem jutott már pénz gumiabroncsra. A felhívás és Kunetz bejegyzésére azonban sokan megmozdultak, és a Hankook is ajánlott fel gumikat a mentőknek.

spot_img

Kapcsolódó híreink

spot_img

Legfrisseb híreink