spot_img

Kunetz Zsombor: „Az állami egészségügyi ellátás folyamatosan fog lepusztulni”

Az egészségügyi szakértő az országgyűlési választások másnapján posztolt közösségi oldalán.

“Miután megbukott a nemváltós népszavazás, így ezek a beavatkozások a megszokott mederben mehetnek tovább (aki tud egyről is, majd szóljon)” – kezdi meg bejegyzését Kunetz.

A szatirikus nyitást követően azonban komolyabb hangvételben folytatta: az elemző szerint továbbra is hosszú várólistákra lehet számítani a jövőben, és ezeknek a hossza egyre csak növekedni fog. Kunetz arra számít, hogy egy idő után már a magánszektor sem fogja tudni kiváltani ezeket a várólistákat, mivel egyrészt bonyolultabb, jelentősebb költségű beavatkozásokat jelenleg sem tud nyújtani a privát ellátórendszer, másrészt erősen korlátozott a humánerőforrás mind az állami, mind a magánszférában. Az utóbbi egyre csak drágul majd a folyamatosan emelkedő kereslet miatt, eközben pedig az állami ellátás szüntelenül pusztulni fog.

Ennek eredményeképpen pedig a szakértő szerint tovább fog erősödni az állami rendszert érintő tömeges elvándorlás, és egyre többen fogják külföldön megtalálni a méltó munkakörülményeket és a megfelelő mértékű anyagi elismerést. A következmények aggasztóak lehetnek: az egyre jelentősebb humánerőforrás-hiány „brutális méreteket fog ölteni a következő években”, ez pedig tovább súlyosbítja az állami szektor problémáit, és a várólisták további hosszabbodása is logikus következménye lehet a folyamatnak. Eközben „a pártfunkcionáriusoknak dedikált VIP ellátás jár várólista nélkül”.

„Erre szavaztunk tegnap, ezt fogjuk kapni holnap” – zárja sorait az orvos.

spot_img

Kapcsolódó híreink

spot_img

Legfrisseb híreink